Novosti i obavijesti

WEB portal za online plaćanje turističke pristojbe za vlasnike ili korisnike plovila uveli plaćanje bankovnom transakcijom

Poštovani,
obavještavamo vas kako smo nadogradnjom web portala https://nautika.evisitor.hr/ za online plaćanje turističke pristojbe za vlasnike ili korisnike plovila uveli plaćanje bankovnom transakcijom.
Korisnik nakon što odabere na koji će način platiti turističku pristojbu (prema dužini plovila ili oprema broju osoba) te nakon što upiše sve potrebne podatke, može izabrati u izborniku „Informacije o plaćanju“ plaćanje bankovnom transakcijom. Na e-mail će zaprimiti sve potrebne podatke za uplatu turističke pristojbe te nakon što njegova uplata bude obrađena i vidljiva, na e-mail će zaprimiti potvrdu o plaćenoj turističkoj pristojbi.

Napominjemo kako proces od upisa informacija i plaćanja do zaprimanja vinjete može potrajati do 3 radna dana.

Ljubazno molimo da o predmetnome obavijestite sve dionike na vašem području te da u slučaju pitanja i eventualne pomoći budete na raspolaganju nautičarima.

Također, s obzirom na nove Pravilnike koje je Ministarstvo donijelo 9. lipnja 2021. i mail obavijesti kojeg smo na sustav poslali 10. lipnja, podsjećamo da od sutra 17.06.2021. na snagu stupa Pravilnik o oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje koriste uslugu noćenja na plovnom objektu nautičkog turizma (nautičari) (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_06_64_1225.html)

Pravilnikom su određeni novi iznosi turističke pristojbe u nautici te smo shodno tome ažurirali letke za potrebe informiranja turista o online aplikaciji, a iste dostavljamo u privitku. Letci su prevedeni na 6 jezika, a preostale jezične varijante dostavit ćemo vam naknadno. Letke također možete pronaći i na našoj službenoj web stranici https://croatia.hr/hr-HR/informacije-o-putovanju/online-placanje-turisticke-pristojbe-za-vlasnike-ili-korisnike-plovila.  

U privitku još jednom dostavljamo tablicu izračuna produljenja perioda za koje je turistička pristojba u nautici važeća. Tablica će danas biti objavljena i na portalu za online plaćanje turističke pristojbe u nautici.

Za sva dodatna pitanja i pojašnjenja ostajemo na raspolaganju putem e-maila nautika@htz.hr.

S poštovanjem,

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA
Iblerov trg 10/IV, 10000 Zagreb, Hrvatska
e. nautika@htz.hr